Home C&C Wie & Waarom Netwerk  
   
 
ACTIVITEITEN
 
      Nominatie Cultuur § Co

Cultuur & Co iheeft een aanmoedingsprijs Internationale Prijs voor volwassenen educatie ontvangen voor met het project Transitions. Download de publicatie Transitions (8MB).

De Stichting voor Volkshogeschoolwerk kent jaarlijks een Internationale Prijs toe aan een Nederlandse organisatie of instelling, die haar eigen expertise inzet ten behoeve van vernieuwende projectenop het gebied van volwassenen educatie op internationaal gebied.

Het hoofdcriterium voor deze prijs was: een vernieuwend en overdraagbaar project op het gebied van volwassenen-educatie, dat zowel in Nederland als in een of meerdere andere landen aantoonbaar impact heeft.

Aanstaande 12 september 2009 werd in Dronten tijdens de Week van het Leren bekend gemaakt wie de prijs heeft gewonnen. Transitions, is een EU Learning Partnership. In 2007, 2008 en 2009 werkte Cultuur & Co samen met partners in Spanje, Italië, Litouwen, Duitsland aan het uitwiselen van autobiografieën en levensverhalen met het oog op empowerment.

Naast de bekendere methoden, zoals schrijven en voorlezen, werden vooral ook visuele methoden gehanteerd die geschikt zijn voor het leren bij kortere ontmoetingen tussen mensen die niet dezelfde taal spreken. Zie verder http://transitions.jimdo.com